Boken om svensk modeexport till USA

19 oktober, 2010

Igår fick jag ett paket levererat. Paketets innehåll är något som jag jobbat på sedan april 2010 – äntligen är den färdigställd, tryckt och levererad:

Du som har följt bloggen vet att det hela började med en magisteruppsats som avslutning på mitt år som student vid Textilhögskolan. Jag ville fokusera på svenska modeföretag, nya och i mindre skala och från början var jag inriktad på Sverige. Men en dröm om New York och livet där tog idén till nästa nivå och efter en Skype-föreläsning med Arnold White som jobbar med att hjälpa dansk design till New York och USA bestämde jag mig. Det finns många svenska modeföretag som drömmer om att komma in på den amerikanska marknaden – en handbok med tips på vägen kanske kan vara ett första steg. Under mina fyra veckor i New York träffade jag flera personer i branschen som berättade om sina erfarenheter och deras svar finns samlade i min bok. Det är inte en handbok med en exakt guide om hur du ska göra – varje företags resa är unik, men en liten sammanställning av tips och info som kan vara intressant att veta och bra att ha i bakhuvudet när det är dags.

Man kan väl säga att vägen till USA kan vara ganska krokig och kostsam om man har otur, det är viktigt att man vet vad man pysslar med när man väl tar det steget.  Många gånger är det tillfället som styr, ibland måste man fatta smarta beslut och samtidigt våga kasta sig ut en smula. Det finns flera sätt att inta en ny marknad, en inte så dum idé är att använda sig av en agent som känner marknaden väl – dock är det viktigt att det är en agent som har förmågan att ta till sig varumärket och dess värderingar. Var lyhörd och lär dig hur marknaden ser ut innan du satsar!

Mer om hur du får tag i boken här.

//Åsa


Annonser

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: